• Rank: 1Hjerte1 
  • Rank: 2Hjerte2 
  • Rank: 3Hjerte3 
  • Rank: 4Hjerte4 
  • Rank: 5Hjerte5 
«« 
/
 »»


Nørrebros Hjerte

Aksel Larsens Plads, Nørrebro København
2010

Beton, Bemalede knuste våben, jern

VÅBENHJERTE
Som barnefødt få hundrede meter herfra, Svanevej 24 B, 2tv, og som en der gik sit første skoleår på Hillerødgade skole i 1954, har det været et privilegium sammen med beboergruppen - vi vil være her sammen – alle sammen, at lave denne manifestation.
Vi lever alle sammen i en global virkelighed, i en region i Europa, vi bor i en  nationalstat Danmark, og i har jeres dagligdag i lokalsamfundet Nørrebro.
Verden skal være åben og mangfoldig, der skal være plads til den enkelte, til forskelligheder, til en rigdom og sprog, religion og kulturer, men det skal være en mangfoldighed i en fælles verden.
Der står i den gamle arbejdersang, plads for dem alle, plads for alle der vil Danmark for folket, og folket betyder demokrati, og demokrati betyder tolerance, dialog, respekt for den anden, og vilje til at forstå den anden.
Da jeg var dreng i 50erne, for mere end et halvt århundrede siden, var Nørrebro fuld af arbejdspladser, stor fabrikker, som små værksteder. Der var liv, sporvogne, få biler, det var en levende by, men der var også dengang problemer, arbejdsløshed, druk, vold i hjemmet, fugtige små lejligheder osv.
Som min farfar sagde : de gode gamle dage var noget værre lort. Men ud af det kom en velfærdsstat på godt og ondt ved vi nu.
Nørrebro er stadig en vidunderlig bydel med mange og store kvaliteter og problemer, politi og politikere kan hjælpe noget, nogen gange lidt mere, men hvis hver enkelt på Nørrebro ikke i deres hjerte vil en bedre fremtid her, dur det ikke.
Vi har knust våbnene og skabt Nørrebros hjerte, lad os alle få våbnene ud af den smukke bydel, Nørrebros byrum skal være et hjerterum.