• Rank: 1PFA001kopi 
  • Rank: 2PFA002kopi 
  • Rank: 3PFA003kopi 
  • Rank: 4PFA004kopi 
  • Rank: 5PFA005kopi 
  • Rank: 6PFA006kopi 
  • Rank: 7PFA007kopi 
  • Rank: 8PFA008 
«« 
/
 »»Tumlingerne På Livets Vej


Barndom, Ungdom, Manddom/Kvinddom, Alderdom


4 skulpturer til PFA
2010-2014

Placering er ved husfacaden væk fra hjørnet, ud mod Kalkbrænderivej, hist hvor hækken slår en bugt, dannes en lille plads udenfor kørevejen, her er det endelige projektforslag udviklet. Ved hjørnet holdt man stille i perioder ved trafiklyset. Her langs Kalkbrænderivej facaden passerer man, man kører forbi, skulpturen skal danne en ” passage ”, en række, så man visuelt fra man ser den første, har en tid til at iagttage/opleve/sanse skulpturerne, en skulpturs tid.

Da rækken skal forholde sig til ideen, er der 4 figurer, barndom, ungdom, manddom/kvinddom, alderdom, som strækker sig over knap 20 m. Figurerne er,med sokler,7 m høje. Alle 4 sokler er koniske og 2 m i diameter i grundplan, soklen til barndom er højest, 225 cm, ungdom 200 cm høj, mand/kvinddom 175 cm høj og alderdom 150 cm høj. Soklerne er udført i sleben mørk grå granit.
Figurerne er formet som tumlinger, og hælder i en vinkel på 10º vertikalt. Barndom mod øst – solen står op, ungdom mod syd - livet er lutter lyst, mand/kvinddom mod nord – livets alvor melder sig, alderdom mod vest – solen går ned. Kroppen på barndom er i poleret rustfri stål, barnesindet modtager og reflekterer verden åbent uden forbehold. Kroppen på ungdom er i nysølv, en personlighed udvikles, man dannes og bliver lidt anløben. Kroppen på mand/kvinddom er i patineret bronze, nu melder livets alvor sig, arbejde og børn. Kroppen på alderdom er i støbejern, jordens kerne, livserfaring, tyngde, kroppen ” ruster”.
De forskellige livsaldres kroppe bærer tegn, symboler, genstande der umiddelbart henviser til generationens særlige karakter. Armene på alle figurerne står negativt ind i kroppen og er forgyldte.
Hovederne er i støbt glas, oplyst indefra om natten, og toppende er i rustfrit stål i forskellige farver.

Figurerne er spejlvendt ens mod Kalkbrænderivej og mod PFA huset, så er der både til gården og gaden, medarbejdere og forbipasserende. Det er en skulpturel fortælling i former, materialer, tegn og symboler og farver om livets gang frem til alderdom og pension.

De fire tumlinge, i Alpacca, Bronze, støbejern og banket Rustfrit stål, er nu alle støbt i henholdsvis Kina og Italien. De rustfri toppe er coated i fire farver, glashoveder produceret i Kina.